onsdag 7 april 2010

LSS- stället som ska göra allt så krångligt som möjligt

I går hade jag en het diskussion med LSS angående min kontaktpersons träffar.
Jag är beviljad en kontakt persons träff i veckan (minst 2 timmar) men pga annat jobb kommer min kontaktperson nu att sluta och då kom jag med två olika alternativ:

1. Vi lägger det vilande tills vidare för jag åker ändå till Thailand den 11 maj och är borta nästan en månad och sen är det sommar och då kommer jag vara i hagfors en hel del så jag tyckte det var onödigt och jobbigt att dra in en ny person som jag hinner träffa typ två gånger och sen kommer ha tre månaders uppehåll med.

2. Kusin Zandra skrivs in som kontaktperson tillsvidare hon har förut varit min ledsagare vid flera tillfällen tex Arvrika festivalen.

Men min käre handläggare vill inte lösa saker enkelt han vill krångla till allt så mycket det bara går så han ska avslå beviljan om kontaktpersons stöd och så ska jag få söka om till hösten och då ska de utreda igen om jag verkligen behövde det.

Och hans anledning till detta var: “Ja men är ju i Karlstad du inte har några vänner i hagfors har du ju jätte många”
Då tyckte jag bara “Har du någonsin lyssnat vad jag sagt på mötena eller? Jag orkar inte med dig mer du får ta den här diskussionen med min far.”

Största anledningen till varför jag flytta till Karlstad var ju för att jag har ALLA mina vänner där och inga i Hagfors, suck han lyssnar verkligen inte på vad vi säger.

Förra mötet satt vi i 1½ timma och sa att vi inte var nöjda med den hjälp jag fick från psykiatrin och att det var skandal hur de beter sig och en vecka senare får jag ett sådant där protokoll som de står vad som sades på mötet och då står det “Joanna och hennes anhöriga är mycket nöjda med samarbetet med psykiatrin”

Herregud jag blir så trött på att det ska vara någonting hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar