fredag 28 januari 2011

I rymden finns inga känslor

Kollar på filmen I rymden finns inga känslor nu för andra gången.

Jag är kluven.
Den är bra men lite “för mycket”.
Jag har träffat många människor med Aspergers syndrom men aldrig någon som har alla dessa svårigheter på samma gång som denna kille har och jag tycker det ger lite fel bild.

Sen gillar jag inte att den är klassad som en komedi för det är faktisk inte komiskt att ha Asperger.
Visst jag förstår att ni “normala” kan uppfatta situationerna som komiska men när vi med AS hamnar i dessa situationer så handlar det för oss om någon som är livsviktigt och det blir fel och vi tycker inte att det är kul, det är bara jobbigt och när ni tycker detta är kul och gör något komiskt av det så känns det bara ännu jobbigare och vi känner oss knäppa, dumma och känner att vi inte passar in i eran värld.
Vi vill bara vara som vi men de går inte för vi är inte det.

Jag kan i efter hand också skratta åt vissa situationer jag hamnat i pga mitt funktionshinder, men just då är det inte alls kul!

11 kommentarer:

 1. - tycker den filmen är riktigt tråkig!

  SvaraRadera
 2. Bra film, men han har inte Aspergers, han är ju autist. Möööjligtvis grav Asperger, men det säger de ju inte. Så den är missvisande. Varken jag eller de jag känner med Asperger beter sig så, men alla autister jag någonsin mött på är precis sådär.

  SvaraRadera
 3. Funderar på om den filmen är värd att se på. Brukar inte gilla svenska filmer särskilt mycket.

  SvaraRadera
 4. hej hej!
  visst kan vi följa varandra på bloglovin'! :)

  SvaraRadera
 5. visst jag addar dej nu på bloglovin så lägg till mej också sötis :)

  SvaraRadera
 6. Hampus Holmström28 januari 2011 20:12

  Jodine asperger är en form autism och visst kan vissa känna lite som att filmen gör sig rolig på andras bekostnad, men om man tänker efter så tror jag att många skrattar med killen i filmen och inte åt honom. Ta t.ex.en annan del av Köping det är extremt underbara personer som sprider glädje och man kan inte annat än älska dem. Det gör att man kan skratta med dem och inte åt dem. Själv tycker jag att filmen inte gör sig rolig på folk med på folk med aspergers bekostnad och därför kan jag tycka den är rolig. Hade filmen gjort narr av aspergers syndrom tror jag inte att man skullle tycka den var rolig alls, men det är ju min åsikt:)

  SvaraRadera
 7. svar: jo men jag tycker att filmen är för överdriven ingen med AS är så mycket på en gång och jag tycker de är synd för de ger fel bild och folk tror att alla med AS är så och så är de inte.
  AS är väldigt brett och alla är unika.
  De finns alldeles för lite info om As i världen och jag tycker de är synd att när de väl gör en fel så fortsätter de att visa fel bild av de

  SvaraRadera
 8. Hampus Holmström28 januari 2011 20:31

  Jo förstår vad du menar. En film som är lite mer seriösär my name is khan, vet inte om du har sett den men det är en av de bästa filmer jag sett i hela mitt liv. där får man följa en man med AS. Det är en väldigt sorglig film som väcker mycket känslor.Rekommenderas starkt.

  SvaraRadera
 9. svar: nej inte sett den men tycker alla filmer och böcker bara handlar om svåra fall

  SvaraRadera
 10. Hampus Holmström28 januari 2011 20:44

  okej men tycker faktiskt den är sevärd faktiskt ge den en chans!

  SvaraRadera
 11. Svar: får göra de, såg "crazy in love" den gilla jag inte

  SvaraRadera