onsdag 26 januari 2011

Svar på fråga

Fråga:
Vem är Ulla du skriver om och verkar umgås med så ofta?

Svar: Ulla är min ledsagare/kontaktperson (ja hon är båda delarna just nu.)

Personer med Aspergers syndrom och andra funktionshinder kan bli beviljade ledsagare/kontaktperson genom LSS.

Jag är beviljad 8 timmar ledsagare och 2 timmar kontaktperson i veckan.

En kontaktperson är typ som en  vanlig kompis kontakt man kan se film, fika, snacka, umgås helt enkelt.


Medan med sin ledsagare ska man ut ur hemmet och göra saker tex, gå och fika, åka till badhuset, gå på bio, åka och handla, gå ärenden osv.
Helt enkelt en stödperson för att orka göra saker utanför hemmet som annars kan kännas jobbiga.


Jag har haft ledsagare sedan 2004 då jag fick min diagnos och jag har haft otur och haft väldigt många olika för entra blir de gravida, får nytt jobb, ska studera på annan ort osv men nu har jag haft Ulla i lite mer än 1 år och hon är helt enkelt bäst hon är lite som en extra mamma för mig och ställer alltid upp för mig när mina föräldrar är 10 mil bort och inte kan komma.

Och hon gör mycket mer än vad som ingår i hennes “jobb”.

Hon har bla suttit med mig på akuten flera gånger när hon egentligen borde vara hemma med sin 11 åriga son.

Ulla är bäst och jag är glad för att hon kom in i mitt liv!
Hon gör allt svårt mycket lättare och jag älskar henne!

1 kommentar:

  1. Vad härligt att du hittat din Ulla! Måste vara skönt med en extra stöttepelare när det är jobbigt. Jag har jobbat som ledsagare innan för längesedan och det var det roligaste jag någonsin jobbat med!

    Ha en undebar dag i Karlstad och hoppas du inte blir alldeles för sjuk!
    Kram

    SvaraRadera