måndag 7 mars 2011

äventyr på ikea

När jag vakna i morse mådde jag hur bra som helst.
Vi åkte först och tvätta bilen på Oks tvätt gata och sen drog vi till IKEA.
Under tiden vi gick runt där kände jag mig helt som vanligt men när kommer till kassorna blir jag helt plötsligt yr det kommer som en blixt från klar himmel och jag sätter mig ner på självscanings disken och pappa tar tag i mig och säger att vi ska gå ut på ta luft och nån stans där på vägen mellan kassorna och utgången ramlar jag ihop och nästa gång jag vaknar ligger jag på golvet och hela världen snurrar.

Jag förstår inte så mycket men jag hör att det är folk runt omkring mig och att de frågar om jag har någon sjukdom och en snäll tant kommer med en blöt handduk och lägger i mitt ansikte och jag börjar piggnar till och sätter mig upp.
Jag minns att jag ber om att jag vill flytta mig och inte sitta mitt i gången så alla kollar på mig och att pappa hjälper mig upp och sen svimmar jag tydligen igen och nästa gång jag vaknar upp ligger jag på en bänk och en från personalen kommer med dricka och en chokladkaka och stoppar i mig och de tjatar om att ringa efter Ambulans men vi säger att vi klarar oss och ska få hem mig i stället men de ringer sos-alarm i alla fall och jag får prata med en sköterska som frågar konstiga saker och jag fattar ingenting så jag ger telefonen till mamma och de beslutar att jag ska försöka ta mig hem och om jag inte piggnar till så skulle vi ringa igen.

Efter en stund orkar jag sätta mig upp och sen ta mig ut till bilen halvliggande i baksätet frågar jag om de inte  är lika bra att åka till vårdcentralen och fråga om de kan ta lite prover för att se hur proverna egentligen visar när nått sånt här händer så de gör vi och snälla läkarna på vårdcentralen gripen tar hand om mig fast de egentligen inte har någon tid och tar massa prover, blodtryck och EKG och två timmar senare får jag gå hem med diagnosen Blodtrycksfall?

Men han aldrig hem för skulle ju till LSS på möte, tur att de ligger dörr i dörr.
Väl hemma däckar jag i sängen känner mig helt slut och kroppen bär mig inte så mamma stannar i Karlstad övernatten eftersom de inte vill att jag är själv så fick pappa ta bussen hem till Hagfors.

Så ja den här dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig

1 kommentar:

  1. Blodtryckfall är väldigt otäckt! Tur iallafall det inte var värre...

    SvaraRadera