lördag 12 mars 2011

fler svar på era frågor!

jonas
Om du går in i ett rum med flera nya människor - kan du då smälta in anser du? eller känner du ngn vanmakt av något slag ?
Svar: När jag tex är på hemma fest och de sitter massa folk och pratar hit och dit så sitter jag oftast tyst och flera gånger har jag fått höra kommentaren “du ser så uttråkad ut" och då blir jag bara irriterad och vill skrika “Nej jag är uttråkad jag har skit kul men jag har Aspergers syndrom  och har fullt upp med att orka lyssna och sortera ut när alla skriker i munnen på varann så jag har inte energi nog att kunna lyssna och prata samtidigt”
Men om jag bara kommer in i ett rum med massa folk men inte behöver vara social så tycker jag att jag smälter in ja.
------------------------------------------------------------------------

Helena
Hej sötis! Jag har inte följt din blogg så länge men du uppfattades ju som blyg och försiktig när du var liten, medan det är vanligt att människor med Aspbergers uppfattas som ohyfsade, ouppfostrade osv. Känner du att du blev väldigt missförstådd och orättvist behandlad under din tonårstid?
Ha en jätteskön helg.
Kram Helena

Svar: Där delar jag inte din uppfattning!
Jag tycker det är mer “Adhd- barn” som uppfattas som ohyfsade och ouppfostrade och “Asperger barn” uppfattas som lillgamla och håller sig hellre för sig själv eller med de vuxna.

Jag har väldigt svårt att säga vad jag kände under min tonårstid för jag själv tycker inte att jag hade någon riktigt tonårstid för allt är bara en stor dimma för mellan jag var 14-20 år var jag djupt deprimerad, gick igenom flera trauman och hade en psykos så jag kan direkt säga vad som berodde på vad.

1 kommentar: