tisdag 1 mars 2011

Mitt besök på röntgen

Kom på att jag aldrig skrev om mitt besök på röntgen i går så tänkte göra de nu för det är en äventyr kan jag säga!

Var ju som sagt till vårdcentralen och där skicka de mig vidare till sjukhuset med en lapp där det stod “Röntgen kl 13.00 anmäl dig i reception B den ny byggda receptionen”
Så Ulla hämta upp mig hemma vid 12.30 och körde mig till sjukhuset och vi leta reda på reception B där jag anmälde mig och fick order om att följa pilarna till röntgen.
Väl framme där fanns två väntrum A eller B och de skulle tydligen ha sagt i receptionen vilket jag skulle till men de hade de glömt men en snäll sköterska tog reda på att jag skulle till väntrum A.
Satt och vänta och kolla på någon dålig serie på tvn och tiden gick och klockan blev tillslut 13.45 innan jag tillslut blev upphämtad av en röntgensköterska.

Inne i röntgen rummet var de kaos för de håller på att bygga om hela röntgen avdelningen så det fanns inte ens en fungerande stol (de skulle vart en hiss stol som man kunde sänka upp och ner) och de tyckte att jag skulle sitta på en vanlig pinnstol och lyfta upp armen 30 cm och lägga den på ett bord och jag informera dem direkt att de inte kommer gå gör jag kan inte röra min arm så jag kommer aldrig kunna få upp den på bordet men jag fråga snällt om de gick bra om jag stod upp och la armen på bordet i stället men fick svaret “jodå de här går visst” och så slet sköterskan tag i armen och drog upp den på bordet med våld och jag gallskrek och grina som en idiot.
Men misshandeln var inte slut där, hon tog tag i armen och vred den i 90 grader och jag skrek ännu mer och bad om att de skulle ge mig smärtstillande men sköterskan muttrade bara “håll kvar armen där nu” och försvann in i det andra rummet och tryckte på knappen och jag hörde hur hon muttrade “Men de blir ju ingen bild.”

Sköterskan kommer tillbaka och är irriterad för att hon inte får någon bild och sliter tag i min arm och vrider och vänder på den och ryter “du måste hålla kvar den så här” var av jag grinar som en idiot och säger “de gör så ont” och hon svarar “jag förstår att du hatar mig nu” sen försvinner hon in i rummet igen och trycker på knappen ännu en gång och 30 sek senare hör jag henne ryta ännu en gång “men det blir ju ingen bild” och hon kommer in till mig igen och på vägen fram till röntgen apparaten snubblar hon över några plattor och man ser hur hon blir röd i ansiktet och utbrister “jaha visst ja vi måste ju ha en sådan här under din arm för att de ska funka, vi har precis vart på lunchrast och är lite förvirrade du vet” och så kommer hon och rycker tag i min arm och lägger under en sådan där platta och vrider armen ännu en gång i 90 grader och jag gallskriker.

Tillslut har de lyckats fått alla sina bilder i 100 olika konstiga vinklar och jag får nästan vrida huvudet av mig för att inte får med de med på röntgenbilderna för att de inte har en fungerade stol men tillslut säger hon “nu är vi klara, det var väll inte så farligt?”
Jag svarar henne inte ens och smiter ut i korridoren och när jag kommer ut i väntrummet helt rödgråten och håller om armen undrar Ulla va tusan de gjort med mig egentligen.

Så var på centralsjukhuset i Karlstad i går och hörde skrik i korridoren så kan du vara lugn, det var bara jag som röntgades!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar