måndag 16 april 2012

Förvirrande sjukhusrådgivning!

Ringde rådgivningen på vårdcentralen och bad om att få hostmedicin och får svaret att de ska fråga min läkare och tycker hon att jag ska få den så finns den NOG att hämta ut på apoteket i eftermiddag.

De borde skicka den där sköterskan på aspergerkurs eller nått för hon var verkligen inge bra på att ge klara besked.

Hur vet jag nu om jag får medicinen eller inte? och vad betyder nog? "du får den nog"? betyder det du får den eller du får den inte? och i eftermiddag när är det eftermiddag? är eftermiddag efter lunch eller vid 4 eller efter middagen?
Ska jag gå till apoteket och säga "Jag tror att jag ska hämta ut en medicin men jag är inte säker" eller?

Och när jag börja fråga henne saker som "Hur vet jag om jag får min medicin" och "när i eftermiddag?" så blev hon bara irriterad på mig.

Sådana här saker gör mig förvirrad varför kunde hon inte bara ha sagt "jag ska prata med din läkare och jag ringer och ger dig besked sen" så mycket enklare det skulle blivit för mig då, men nej i dagens samhälle ska inte saker vara enkla vi ska krångla till dem så mycket som möjligt!

4 kommentarer:

 1. Jag förstår inte heller vad hon menar! Jag har ju också aspergers syndrom. Berättade du det för sköterskan att du har aspergers? Jag brukar vara dålig på att göra det och då blir det lätt fel. Jag berättade det sent för min sjukgymnast. Han förstod och nu får jag tider då det inte är så mycket folk i träningshallen. Han kollar hur det går för mig. Men jag gör nu träningen själv. Förut var han med hela tiden men inte nu när jag fått in rutinen. kram!

  SvaraRadera
 2. Jag fattade inte heller vad hon menade :S

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där, tror det är ganska standard att säga att "i eftermiddag" då det gäller recept. Jag brukar fråga vilken tid. Och om de inte kan säga så går jag dit 17:00, eftersom VC har stängt då. Sen frågar jag på apoteket Om det finns :) eller säger att "jag tror jag ska ha nåt att hämta ut".

  SvaraRadera
 4. Usch, jag avskyr när folk säger så. Som du säger - varför ska allting krånglas till så mycket?

  SvaraRadera