tisdag 18 januari 2011

Skolgymnastik

I dag när vi var i badhuset och simmade kom några elever från Sundsta gymnasiet som hade bad och jag kom och tänka på den tiden jag själv hade skolgymnastik.
Precis som många andra med Aspergers syndrom hatade jag skolgymnastiken för att gympa lärare verkar ha en fetisch för lagsporter eller något och lagsporter är verkligen inte min grej.
Gymnastiken var kul när man fick göra saker som man gjorde själv en och en som tillexempel friidrott, höjdhopp var min grej jag blev faktisk 3a i skolmästerskapet i 6:an har bronsmedaljen kvar i mitt prisskåp hemma i Hagfors.

Redan i 4:an började jag fly från skolgymnastiken för att läraren tyckte att vi skulle spela fotboll,basket och innebandy hela tiden och som sagt inge lagsporter här inte+ att min reumatism kom i samma veva och hur lätt är det att spela fotboll på kryckor?
Så jag fick vara i andra hallen och göra egna saker eller med någon kompis som var “sjuk” och inte kunde vara med på riktiga gympan.
Och oftast blev de gymnastikövningar eftersom jag på fritiden tränade rytmisk sport gymnastik.

När jag börja 7:an och bytte skola så var jag med på den vanliga skolgymnastiken i ½ år för att läraren jag hade då var före detta tävlingsgymnast hon med och ingen fotbollstokig lagsport fantast och körde mer saker jag gillade men sen bytte dem lärare och jag fick nog på bollsporterna väldigt snabbt men i den nya skolan fanns ett gym så där spenderade jag mycket tid på gymnastik lektionerna.

I Gymnasiet fick jag en fotbollstokig Bulgar som älska att tvinga oss att springa “stora varvet” och spela fotboll och tyckte att alla skulle behandlas som proffs så det dröjer inte länge för än jag vägra gå på hans lektioner så även där hamna jag i gymmet eller gick och simmade.

Bad har nog ändå vart de bästa på gymnastiken, för på bad kan man inte simma i ett lag alla gör sitt i sitt eget tempo.

Jag vet att jag inte är den enda med AS som hatar/hatat skolgymnastiken bara för att vi inte får göra det på villkor.
De kan väll inte vara så jävla svårt att dela upp klassen i två idrotts grupper en med lagsportsnördar och en som vill göra andra saker än att spela fotboll hela lektionerna?

2 kommentarer:

  1. Låter bekant. Själv var jag för feg för att vägra lagsporterna helt och hållet, men jag hade nog mått bättre om jag hade gjort det. :/

    SvaraRadera
  2. Tycker verkligen inte att skolan ska generalisera alla. Det är klart att det är skillnad på alla människor och anpassa lite så att alla får samma villkor utan att känna sig tvingade! bbra skrivet!

    SvaraRadera