söndag 6 mars 2011

Dag 1 - Presentera mig själv


Joanna
Emelie, Nathalié Halvardsson föddes på Karlstad BB den 9 Februari 1988 kl 20.28 vägde 3180g och var 50 cm lång.
Joanna är uppvuxen i Geijersholm 3 km utan Hagfors i Värmländska skogarna.

Joanna är ensam barn och har inga syskon och har alltid varit bortskämd som ensam barn ofta blir.


Joanna gick aldrig på dagis/dagmamma för hon var hemma hos sin moster och kusiner om dagarna i stället för moster jobbade hemifrån.


Vid 5 års ålder började Joanna förskolan på en liten byskola med ca 30 elever där hon gick tills 1997 när skolan lades ner och alla barn flyttades till en större skola inne i Hagfors.


Vid 5 års ålder började Joanna även med Rytmisk sportgymnastik som hon tränade och tävlade i 7 år tills läkarna tvingande henne att sluta pga ledproblem.

När Joanna tvingades att sluta med Gymnastik halka hon av en slump in på sportskytte och blev fast, nej förresten hela familjen blev fast.
Tränande minst 2 gånger i veckan och åkte på tävlingar varje helg och när det inte fanns nog med tävlingar åka hon tom en gång till Jönköping och var med i deras förbundsmästerskap utom tävlan bara för att få tävla, tilläggas bör att hon även vann förbundsmästerskapet i Jönköping men eftersom hon inte tillhör deras län så stod de aldrig med i resultat listan.

Joanna var top 3 på nästan varenda luftgevärs tävling i Värmland i 2 års tid, vann förbundsmästerskapet även i Värmland och var rankad top 6 i Sverige i över 2 år.
Blev 4a i Elitserie finalen och vann även JSM i lag.


Vid 14 års ålder blev Joanna av många olika anledningar djupt deprimerad och kontakten med barn psyk påbörjades och 2004 sattes diagnos Aspergers syndrom.

Hösten 2004 påbörjade Joanna Barn och Fritids programmet på gymnasiet men var besviken på att hon inte fick söka till Skyttegymnasiet i Strömsund för att föräldrarna bedömde att hon inte var stabil nog att flytt 60 mil hemifrån.
Joanna tog studenten i juni 2007 och gick ut gymnasiet med slutbetyg fast lärarna 3 månader tidigare informerat henne om att det var omöjligt att hon skulle klara att sluta skolan med slutbetyg.

Hösten 2007 “flyttar” Joanna till Molkoms folkhögskolas internat under veckorna och kommer bara hem under helgerna och påbörjade A-kursen, för personer med Asperger syndrom och ett år senare kliver Joanna ut från folkhögskolans dörrar som en helt annan person.

Hösten 2008- våren 2010 läser Joanna kursen Ord bild och form på molkoms filial i Karlstad.

Joanna har alltid varit intresserad av foto men det är när första systemkameran köpes 2007 som intresset börjar på riktigt.

Och Joanna som redan vid 2 års ålder ärvt pappa Stefans stora speedwayintresse inser at hon kan kombinera båda sina stora intressen och börjar fotografera speedway.

Och det är just de Joanna ägnar sig åt i dag, att längta tills speedway säsongen ska börja igen.

n658306997_3029062_1245495(Bild från tidningen Metallarbetaren 1991)
Tallhult 1991 jag med rosa napp i munnen:D

1 kommentar:

  1. Hej! Jag är jätte intresserad över människor med Aspergers symdrom, och tänkte fråga om du kunde skriva mer om hur det har påverkat dig som person? Hade varit jätte intressant att följa :) tack!

    SvaraRadera