onsdag 18 januari 2012

Livet blir bättre!

Ligger i soffan och ser på Livet blir bättre, jag gillar det programmet och till viss del är det väl för att jag känner igen mig:

Detta inlägg är skrivet och publicerat 21 maj 2011 men eftersom jag fått så många nya läsare så lägger jag upp det igen med hop om att kunna hjälpa någon!

Jag har tidigare valt att inte prata så mycket om mitt förflutna på bloggen bla för att jag inte vill bli dömd för jag är inte den personen jag en gång var.

Men nu har jag tänkt om och jag skriver inte detta för att jag vill ha uppmärksamhet eller att folk ska tycka synd om mig utan jag skriver detta för jag hoppas att det sitter en ung tjej/kille som är djupt deprimerad och tappat livslusten där ute bakom en dator och läser just detta inlägg.

Mellan 2003-2008 hände många olika traumatiska saker i mitt liv som gjorde att jag blev djupt deprimerad, fick en psykos och tappa livslusten och försökte att ta mitt liv 7 gånger så jag fick åka ambulans och bli inlagd på sjukhus och olika psykavdelningar.

Men 2007 slutade jag gymnasiet med slutbetyg mot alla odds och började A-kursen för personer med Aspergers syndromMolkomsfolkhögskola och där fanns människor som accepterade att jag inte alltid var som alla andra.
Jag minns hur jag ringde hem till mamma första dagen och sa “De hälsar på mig när jag går i korridoren, de andra eleverna hälsar på mig”, så tänkt på det ett liten hej kan göra så himla mycket för en annan person.
Jag började se ljuset i tunneln och kämpade för att nå dit, jag hade bestämt för att jag skulle bli frisk och nu 3 år senare sitter jag här och mår bättre än jag någonsin gjort i hela mitt liv.

När jag var 16 år och mådde som sämst så sa min kompis “Joanna det man inte dör av blir man starkare av” och jag jag frågade om han var dum i huvudet, nu använder jag mig själv av detta ordspråk för jag insåg att det var sant.

Så jag lovar er även om det känns svårt i bland och det händer saker som gör så man tappar livslusten så kommer du någon gång att må bra igen, du måste bara vilja må bra.

Du kanske inte kommer må bra på 5 minuter men jag lovar det släpper någon gång kommer du med sitta här som jag och inte förstå hur du ens kunde tänka tanken att vilja ta ditt liv.

Ingenting är omöjligt bara olika svårt!

Jag vill tacka min mamma och pappa utan er och allt ni gjort för mig så skulle jag aldrig varit den som jag är i dag, jag älskar er!

3 kommentarer:

 1. Tack för ditt tips, ska läsa din blogg!
  Gör gärna ett bloglovin byte har lagt till dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Sv - Tack för ditt svar. Vad får du betala ör det då? Betalar du per gång/per mil eller en månadskostnad?

  SvaraRadera
 3. TÄVLA OCH VINN EN STEG OCH KALORIRÄKNARE!
  http://overleva.blogg.se/2012/january/vinn-en-steg-kaloriraknare.html

  SvaraRadera